Pakoštane trail

PAKOŠTNE TRAIL “SLATKO-SLANA” AVANTURA

Uživajte u trkačkom doživljaju na jedinstvenoj lokaciji koja povezuje slatko i slano, jezero i more, plavo i zeleno! Nezaboravni vidici, raznolike staze, srdačni domaćini i zanimljivi dodatni sadržaji tek su neki od mnogo razloga zašto se prijaviti na utrku…

SLATKA AVANTURA

Utrka koja u „samo“ 11 kilometara otkriva svu raznolikost i ljepotu kraja između Pakoštana i Draga. Staza vodi po takozvanom „balkonu“ Pakoštana, pravom zemljanom, točnije flišnom bedemu uz more i maslinke. Zatim se penje do najvišeg djela staze na vidikovcu Čelinka, s pogledom na Vransko jezero s jedne, te more i otoke s druge strane. Novotrasirana grebenska staza koja spaja vrh Čelinke s njenim zapadnim obroncima je najatraktivniji i tehnički najzahtjevniji dio utrke. Ostali dijelovi uglavnom su vrlo brzi, blagi i bez uspona, a podloga su dobro utabane zemljane staze, makadam i manjim dijelom asfalt. Slatka je utrka stoga odlična prigoda za sve klasične trkače koji žele iskusiti pravi trail doživljaj. Darežljivi limit od 2,5 sata pruža mogućnost svim trkačkim početnicima, amaterima i rekreativcima da uspješno završe utrku, a itekako je izazovna i za iskusne trkače.

SLANA AVANTURA

Slana, 24 km duga utrka, kao i Slatka vodi bedemskom stazom do Draga. Ondje nastavlja uz more do slikovite Dolačke uvale, odakle prelazi na područje Parka prirode Vransko jezero. Kratko prati kamenitu obalu jezera, a zatim se penje na greben Čelinke. Kroz borovu šumu i maslinike vraća se u Pakoštane, odakle se dijelom po asfaltu, dijelom po makadamu trči do Crvene luke. Natrag se do cilja trči uz more, pri čemu se u prvom dijelu mora biti oprezniji zbog uske staze kroz škrape dok se drugi dio trči kroz poznati „robinzonski“ resort Pine beacha i pakoštansku rivu. Limit za Slanu utrku je četiri sata, što je dovoljno da se i trkački početnici, amateri i rekreativci bez straha mogu odlučiti za ovu lijepu trkačku pustolovinu.

Pošaljite nam upit Na Vaš upit odgovaramo u roku 24 sata