Pakoštane

Pakoštane je malo dalmatinsko mjesto koje se smjestilo u samom središtu Jadranske obale između Jadranskog mora i Vranskog jezera, u blizini povijesnih gradova Zadra i Šibenika. Pakoštane okružuju jedinstvene ljepote, četiri nacionalna parka (Kornati, Krka, Paklenica I Plitvička jezera) te dva parka prirode Vransko jezero i Telaščica.

Prekrasne pješčane plaže, skrivene uvale obližnjih otočića, kao i kristalno čisto more kod svakog gosta pobuđuju želju za lijepim i ugodnim provodom svog odmora.

Brojne tradicionalne svečanosti, fešte na otvorenom, bogata ponuda sportskih i rekreacijskih sadržaja u turističkim mjestima ili u organizaciji mjesnih sportskih natjecanja, kao i biciklističke staze upotpunit će Vaš ugođaj boravka u ovom malom i lijepom mjestu.

Domaće specijalitete, ribe, školjke, dalmatinski pršut, maslinovo ulje kao i neizostavno dalmatinsko vino, možete okusiti u jednom od brojnih restorana koji će Vam rado pružiti gostoprimstvo.

Tradicionalna gostoljubivost mještana ostaje u svakom našem gostu u trajnom sjećanju, a mnogi od njih uvijek se vraćaju.