Stand up paddling

STAND UP PADDLING u donjem toku kanjona rijeke Zrmanje

 

Ovaj zanimljiv i novi sport potekao je s Havaja. Stand Up Paddling 2013. godine postaje jedna od najpopularnijih aktivnosti na otvorenom. Prethodno znanje nije nužno, za sve one koji će ovaj zanimljiv sport probati po prvi put, naši će instruktori pokazati i objasniti sve što morate znati kako bi se nesmetano mogli opustiti i zabaviti dok se bavite ovom aktivnosti i uživate u ljepotama rijeke Zrmanje.

Riječ je o dasci, bitno široj i većoj od surferske daske na koju stanete, i kada ulovite ravnotežu dobijete veslo i stojeći veslate. Za one koji su već upoznati sa ovim sportom, i nije im prvi put da veslaju, nudimo dužu stazu sa početkom u Obrovcu, a završetak staze je ušće rijeke Zrmanje udaljeno 12,5 km od starta. Po završetku ih ukrcavamo na brod, vežemo daske za brod i vračamo ih uzvodno do Obrovca. Staza počinje u Obrovcu, gdje rijeka nastavlja svoj put kroz kanjon prepun zelenila i vegetacije karakteristične za krš. Neposredno ispod samog grada na desnoj obali nalazi se gradsko groblje podignuto na ostatcima Benediktinskog samostana, da bi se nizvodno dalje susreli sa kapelicom Sv. Nikole koja se nalazi na lijevoj obali rijeke i već nekoliko stoljeća svjedoči kako je rijeka Zrmanja važan plovni put.

Rijeka dalje nastavlja svoj put kroz sve dublji i sve širi kanjon sa sve oskudnijom vegetacijom, a kanjon preuzimaju na izgled okrutne strme litice. U tom ogromnom prostranstvu kamena i vode tek oštrim okom možete uočiti usamljenu liticu na kojoj se nalazi mala kamena građevina „Pržunac“ za koju povijesni nalazi govore da je bila zadnja tamnica hrvatske kraljice Jelene što potvrđuje stratešku važnost rijeke Zrmanje i njenog kanjona u povijesnim okvirima ovog prostora.

Na samom kraju kanjona i ulasku Zrmanje u more naći ćemo se među impozantnim liticama gdje se mogu naći bjeloglavi supovi i Odisejeva špilja kao i ostatci starih naselja koje ovdašnje stanovništvo naziva starim Šibenikom. I tako sa ogromnom povijesnom ostavštinom i neponovljivom ljepotom tiho i diskretno u nekoliko stotina metara širokoj delti ulazi u Novigradsko more.

Cijena:

Stand up paddling………….150,00 kn/1 hour                                                                                                                                                                                      *Djeca mlađa od 12 godina imaju 50% GRATIS

 

* Po potrebi organiziramo transfer do Muškovca uz nadoplatu

 

Pošaljite nam upit Na Vaš upit odgovaramo u roku 24 sata