Rafting na rijeci Zrmanji

RAFTING NA RIJECI ZRMANJI

 

Rafting staza započinje u Kaštel Žegarski gdje vas dočekaju skiperi u 09:45 ujutro. Kao što znate, vodostaj ovisi o nizu faktora kao što su kiša ili snijeg. Upravo iz tog razloga, aktivnosti na gornjem toku rijeke Zrmanje ovise o vodostaju te je vodostaj taj koji određuje idemo li na rafting. Iako se vodostaj rijeke Zrmanje brzo mijenja, još uvijek vrijedi nepisano pravilo da je rafting sezona do 15. lipnja i nakon 15. listopada, a naravno, sve ovisno o vodostaju. Kada je vodostaj nizak preporučujemo vam kajak safari.

Sudionici će dobiti slijedeću opremu: neoprensko odijelo, zaštitnu kacigu te prsluk za spašavanje, a od osobne opreme morate imati kupaći kostim, dodatnu majicu koja ide ispod prsluka, i neke cipele za vodu ili najbolje stare tenisice s kojima možete u vodu. Izuzetno je važno da imate takve cipele, jer teren koji zaobilazimo pješice je 11 metara visok slap.

Nakon što preuzmete opremu i poslušate upute skipera ulazimo u 14 km dug kanjon. Imamo raftove za 6-12 osoba, a s Vama je u raftu i skiper.

Vi ste motor tog rafta i trajanje izleta isključivo ovisi o Vama samima. Iako je praksa pokazala da je to od 2,5 – 3,5 h  ovisno o brzini kojom zaobilazimo 11 metara visok slap i naravno Vašem veslanju.

Cijena:

Rafting na rijeci Zrmanji……………… 300,00 HRK

*Djeca mlađa od 12 godina imaju 50% GRATIS

Cijena uključuje:

  • Ulaznica za Nacionalni park
  • Vodič
  • Upotreba neophodne opreme
  • Osiguranje

 

Pošaljite nam upit Na Vaš upit odgovaramo u roku 24 sata