Robinzonske kućice

VAŽNE INFORMACIJE

DOSTUPNOST:

Ove su kuće većim dijelom su dostupne isključivo brodom, morskim putem. Do nekih kuća koje se nalaze na otoku Pašmanu probijene su improvizirane ceste putem kojih je moguće do nekih kuća doći automobilima. Ove grube zemljano-šljunčane ceste, s pokojim zaostalim kamenom, koje vode do nekih kuća preko brdovitog okoliša koji se proteže duž otoka, mogu se znatno oštetiti uslijed vremenskih nepogoda (kiša), te stoga iako nije nužno imati ternsko vozilo, ne preporučujemo vožnju ovim cestama za auta koja nisko leže na cesti, a svakako je potrebna pažljiva i polagana vožnja. Molimo da dobro pogledate fotografije cesta prije nego što rezervirate, jer naknadne primjedbe po ovom pitanju neće moći biti uzete u obzir – više informacija o uvjetima rezerviranja i otkazivanja rezervacije, kao i druge opće uvjete poslovanja možete pogledati ovdje.

Ukoliko odabrana kuća nije dostupna, transfer brodom na relaciji između parkinga na kojem se ostavlja auto i kuće, izvršiti će se uz nadoplatu troškova jednom pri dolasku i jednom pri odlasku.

Ove kuće se najme od subote do subote, nekoliko njih od nedjelje do nedjelje, isključivo na cijele tjedne. Neke kuće nalaze se takorekuć u naseljima, grupirane su jedna do druge, dok su druge malo više izdvojene, ali ni jedna od kuća nije potpuno na osami. Osim toga, more i obala su po hrvatskom zakonu u kategoriji općeg dobra, te tako ne mogu biti ničije privatno vlasništvo. To znači da ne postoje privatne plaže i mola, i da svatko može, ako to želi, boraviti na plaži ili vezati brod na molo ili sidriti u uvali ispred ovih kuća, te da protiv toga nitko niti može niti smije poduzimati bilo što.

Ove kuće nisu pogodne za osobe sa invaliditetom.

OPREMA:

Snabdijevanje vodom za ove kuće je iz privatnih rezervoara koje posjeduje svaka od kuća. Voda se do kuća transportira specijalnim brodovima, te se smatra dragocjenom. Kapacitet rezervoara (tanka vode) nije na raspolaganju u cjelosti jednoj grupi gostiju, već bi trebao potrajati za većinu, ako ne i cijelu sezonu. Stoga je ekonomično postupanje s vodom obavezno. Iz istog razloga, nema popusta ili besplatnog boravka za djecu bez obzira na njihovu dob, jer se smatra da djeca trebaju još i više vode nego odrasli.

Tuševi u kućama koje ih imaju rade na principu slobodnog pada, i daju samo vodu temperature vode iz rezervoara (uobičajeno hladna do mlaka). Vanjski tuševi ili imaju crni bojler koji trebate ručno dopunjavati, i u kojem se voda na prirodan način zagrijava na suncu, ili su na raspolaganju termo vreće (crne plastične vreće sa pipom na dnu, koje vješate na sunčano mjesto da bi se na taj način u njima zagrijala voda). Ukoliko je u objektu raspoloživa tekuća topla voda, to je posebno naglašeno u opisu objekta.

Hladna voda je također iz rezervoara dovedena do kuhinjskog sudopera. Voda je u trenutku punjenja tanka pitka, ali obzirom da stoji u tanku tijekom ljeta na visokim temperaturama, ako je se želi koristiti za piće, nužno je prethodno je prokuhati. Većina gostiju odlučuje se na kupnju vode za piće u bocama.

Ispiranje WCa radi ili na vodu iz rezervoara ili na morsku vodu, u kojem slučaju se ta morska voda puni u za to određen poseban rezervoar. Vlasnik vodi računa o punjenju ovih rezervoara s morem.

Štednjaci i hladnjaci su plinski, na plin iz plinskih boca. Vlasnik vodi računa da uvijek bude dovoljno plina, kao i rezervna boca u kući. Vlasnik vrši izmjenu boce ako i kada je to potrebno. Rijetko postoje i operativna pećnica u štednjaku – ako Vam je postojanje pećnice bitno, molimo da se o tome raspitate. Sve kuhinje opremljene su posuđem za pripremu i serviranje hrane sukladno kapacitetu objekta.

Većinom su kuće opremljene bilo prenosivim roštiljem ili zidanim vanjskim kominom. Ugljenom za roštilj opskrbljuju se korisnici smještaja sami.

Posteljina je pripremljena za korisnike smjestaja u potrebnoj količini, te se mijenja jednom tjedno, subotom. Ukoliko boravite u jednom objektu dulje od tjedan dana, vlasnik će doći u subotu da donese svježu posteljinu, i odnese upotrebljavanu posteljinu kao i otpatke akumulirane tijekom tjedna.

Ručnici, bilo za kupaonu, bilo za plažu, nisu u ponudi, te ih korisnici smještaja trebaju donijeti sa sobom.

Svim potrepštinama, namirnicama i predmetima za osobnu higijenu i higijenu prostora korisnici smještaja također se opskrbljuju sami, bez obzira o koliko osnovnim potrepštinama, namirnicama i predmetima za higijenu bila riječ.

Električna energija za ove kuće je solarna, prikupljena solarnim panelima u baterije koje akumuliraju energiju tijekom dana da bi se priskrbila energija za osvjetljenje tijekom noći. Nije moguće uključivati i koristiti električne kućanske aparate u ovim kućama, čak i ako imaju struju od 220 V (većina ih ipak ima struju od 12 V) jer ove instalacije nisu dovoljno jake da podnesu takvo opterećenje, te može doći do njihovog ispada ili čak oštećenja i/ili uništenja (svaka šteta na električnim instalacijama i baterijama, za koju se utvrdi da je uzrokovana preopterećenjem istih, je na teret korisnika smještaja).

Kućni ljubimci su u većini kuća dozvoljeni (uz nadoplatu), no samo uz prethodnu najavu i dogovor s Agencijom i vlasnikom.

Svaka smještajna jedinica ima određeni kapacitet, te stoga nije dozvoljeno nenajavljeno doći u broju većem od tog kapaciteta. U slučajevima prekoračenja kapaciteta bez najave, vlasnik zadržava pravo na trenutni otkaz rezervacije, bez ikakvih posljedica po sebe, uključivo ali ne i isključivo pravnih i materijalnih. U ovakvim slučajevima, kao i u slučajevima unaprijed upućenih upita za prekoračenje kapaciteta, može se pokušati s vlasnikom postići dogovor, te u slučaju potvrde vlasnika, za svaku dodatnu osobu bez obzira na dob zaračunava se dodatnih 10 EUR po danu, i onda kada se dodatnim osobama ne osigurava vlastiti ležaj.

Kako se donošenje mobilnog telefona može smatrati nužnim za korisnike ove vrste smještaja, moguće je napuniti baterije mobitela u većini kuća. Kako kuće većinom imaju električnu energiju od 12 V, ali neke imaju i 220 V te konvertere, preporučuje se da se ponesu obe vrste punjača za mobitel: onaj koji se koristi u automobilima kao i onaj koji se koristi u kućanstvima.

OPSKRBA NAMIRNICAMA:

Dostava namirnica je organizirana, jednom tjedno, za kuće koje nisu dostupne autom – narudžbe se šalju SMSom ili predaju telefonski u agenciju, na brojeve koje gosti dobijaju na dan dolaska. Korisnicima smještaja se preporuča da svoje narudžbe izražavaju razumljivo, jasno i nedvojbeno, pogotovo u smislu vrsta i količina artikala, jer se za isporučene artikle bez izuzetka mora i platiti.

Agencija se ne može smatrati odgovornom ako se klijent ne raspita vezano za detalje koji su za njega bitni, a koji nisu eksplicitno dati u opisima, kao i za sve detalje koji mu nisu jasni ili za koje klijent ne nalazi dovoljno detaljna objašnjenja na ovom websiteu. Agencija se ne može smatrati odogovornom za opise na websiteovima koji nisu u vlasništvu agencije, i/ili na websiteovima čije održavanje ne vrši agencija.

Ukoliko Vam nakon čitanja gornjeg teksta nešto ne bude jasno, ili imate pitanja za koja niste pronašli odgovor, molimo kontaktirajte nas .

 

Pošaljite nam upit Na Vaš upit odgovaramo u roku 24 sata