LIKA I GORSKI KOTAR

LIKA I GORSKI KOTAR

OTOČAC-KRASNO-OGULIN-BROD MORAVICE-FUŽINE-LOKVARSKO JEZERO

 

1. DAN: PAKOŠTANE-OTOČAC-KRASNO-OGULIN

Polazak iz Pakoštana s autobusnog kolodvora u 06:00 sati klimatiziranim autobusom visoke turističke klase.  Slijedi vožnja autobusom (autocesta) u smjeru Otočca, uz usputna stajanja. Po dolasku u Otočac posjetit ćemo Muzej Gacke čija postava ukupno broji šest cjelina. Nakon toga slijedi odlazak do vrila Gacke i Mlinica na Majerovom vrilu. Mlinar Jure će vam prezentirati proces mljevenja žitarica te ćete imati priliku probati domaći kruh i kupiti domaće brašno. Slijedi odlazak do ostataka templarske utvrde Fortice iz 1619. godine koja se smjestila na brdašcu iznad Otočca. U neposrednoj blizini utvrde smjestila se kapelica Gospe od žalosti a do nje vodi staza na kojoj je postavljeni križni put, petnaest reljefa oblikovanih u bijelom istarskom kamenu vapnencu.

Nakon obilaska utvrde i križnog puta slijedi vožnja prema Svetištu Majke Božje od Krasna gdje se smjestila crkva Majke Božje Krasnarske iz 18. stoljeća izgrađene na temeljima jedne od srednjovjekovne crkve. Najveću umjetničku vrijednost u crkvi predstavlja drveni kasetirani strop, oslikane scene iz života Isusa, Marije i svetaca, s latinskim citatima, iz 1740.g.

Put nastavljamo prema Josipdolu gdje ćemo posjetiti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo s malom siranom. Gospodin Miščević će vas upozati s procesom proizvodnje njihovog sira te ćete imati priliku degustirani neke od najukusnijih sireva. Slijedi nastavak putovanja do grada Ogulina. Obilazak grada uz pratnju lokalnog turističkog vodiča: Frankopanski kaštel, Đulin ponor, planina Klet, crkva Sv. Križa, spomenik Ivani Brlić-Mažuranić….Smještaj u hotel, večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

2. DAN: OGULIN-BROD MORAVICE-FUŽINE-LOKVARSKO JEZERO-PAKOŠTANE

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na svetu misu u crkvu Sv. Križa u Ogulinu. Vožnja autobusom do mjesta Brod Moravice. Obilazak mjesta u pratnji lokalnog vodiča: Kolarnica (muzej starih zanata), kula Turanj, crkva Sv. Nikole (1433.), stara Učionica i Kuća Delač (1644.).

Vožnja autobusom do Fužina uz stajanje na vidikovcu iznad jezera Lokve savršenog za fotografiranje pošto pogled dopire skroz do planine Risnjak. Dolazak u Fužine. Posjet špilji Vrelo u Fužinama koja se često naziva i „postojna u malom“. Špilja je lako dostupna za sve skupine ljudi pošto je staza kroz nju u potpunosti betonirana bez jedne stepenice. Kratko slobodno vrijeme.

Odlazak do mjesta Lokve i Lokvarskog jezera. Šetnja uz jezero uz priču o potopljenom mjestu Srednji jarak i dijelu Lujzijane koji je jezero zauvijek sakrilo. Uz pogled na kristalno čistu vodu vodič će Vam ispričati priču o hidroenergetskom sustavu Vindol, izgradnji brane i ostalim zanimljivostima. Rana večera u restoranu koji se smjestio na Lokvarskom jezeru. Povratak prema Dalmaciji uz usputna zaustavljanja. Dolazak u Pakoštane  u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

CIJENA: na upit

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: Prijevoz klimatiziranim autobusom visoke kvalitete prema programu, pratitelja na putovanju, vodiča za razgled grada Otočca, Ogulina i Gorskog kotara, smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, tuš/WC/TV na osnovi noćenja u polupansionu (doručak i večera), ulaznica za Muzej Gacke, Mlinice, Brod Moravice, špilju Vrelo, razgled sirane uz degustaciju, večera, jamčevinu, organizaciju i organizaciju putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: Dodatne obroke, osobne troškove, konzumaciju pića uz obroke, ulaznice za objekte koji nisu navedeni u programu, paket putnog osiguranja te sve što nije izričito navedeno u cijeni aranžmana.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Minimalni broj putnika: 40

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: Sea Shell Tours d.o.o., ID kod:HR-AB-23-110056097

 

Pošaljite nam upit Na Vaš upit odgovaramo u roku 24 sata